Click Here And Earn Money

TRANSLATE

English French German Spain Italian Dutch

Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified
by : BTF

Penghafaz Ilmiah

ME HIGH LEVEL INSTALLATION

PROSES PEMASANGAN PERANCAH UNTUK PROSES MENGECAT DINDING DAN SOFFIT SERTA UNTUK PEMASANGAN SILING. UNTUK MELAKSANAKANNYA, LANGKAH2 KESELAMATAN PERLU DIUTAMAKAN UNTUK MENGELAKKAN DARIPADA KEMALANGAN.


KELIHATAN LUBANG PETAK SEBAGAI TEMPAT LALUAN UNTUK PEMASANGAN SUPPLY AIR-COND DUCT. BILIK KECIL DIBELAKANGNYA ADALAH BILIK FCU ( FAN COIL UNIT )

SUPPLY AIR-COND DUCT 80% SIAP DIPASANG. KONTRAKTOR CAT HANYA MENGECAT DI KAWASAN AIR-COND DUCT SAHAJA TERLEBIH DAHULU UNTUK MEMBERI LALUAN KONTRAKTOR AIR-COND MENYIAPKAN KERJA.
SCAFFOLDING ( PERANCAH ) DIPASANG UNTUK PEMASANGAN SILING DI DEWAN SERBAGUNA INI. KETINGGIANNYA DIANGGARKAN MENCECAH 11METER.

PERANCAH UNTUK PEMASANGAN SILING DAN MATERIAL M&E. SELEPAS SILING SIAP DIPASANG, M&E AKAN MEMULAKAN KERJA. ANTARANYA IALAH HIGH BAY LAMP ( LAMPU TINGGI ), PAIP SISTEM PENCEGAH KEBAKARAN ( SPRINKLER ) DAN SISTEM PENGHAWA DINGIN. KELIHATAN PERANCAH INI TELAH DIGUNAKAN UNTUK MEMASANG ACMV SUPPLY AIR DUCT.
KELIHATAN PEKERJA SEDANG MELAKUKAN KERJA2 'WELDING' UNTUK PEMASANGAN PAIP AIR-COND ( CHILLED WATER PIPE SUPPLY & CHILLED WATER RETURN PIPE ).

FAN COIL UNIT ( DI DALAM BILIK FCU )


'CLOSED-UP' DARI BILIK FCU. PAIP YANG KELIHATAN ADALAH CHILLED WATER PIPE.

KEMASAN AKHIR DEWAN INISEBENARNYA, BANYAK LAGI PROSES YANG TIDAK DAPAT SAYA MASUKKAN KE DALAM ENTRY INI. DI ANTARANYA IALAH PEMASANGAN LANTAI KAYU DEWAN, SKIM COATING, ALUMINIUM WINDOW DAN SEBAGAINYA. KESIMPULAN TENTANG GAMBAR PROSES2 DI ATAS, UNTUK MEREKA SEBUAH BANGUNAN ATAUPUN SESUATU DEWAN, BILIK DAN SEBAGAINYA ANDA JUGA HARUS MEMIKIRKAN TENTANG KEMASAN AKHIR SERVIS2 M&E.
Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Boleh Komen di Sini


ShoutMix chat widget

FACEBOOK

Related Posts with Thumbnails

Klik Di Sini

Click Here And Earn Money